De kimkiel van de 6

  • Berichtcategorie:Loodsen

Het valt meestal niet zo op, het harde werk van de loodsen aan de 6. Het onderhouden van een houten schouw is dan ook een arbeidsintensieve klus. Aan de buitenkant is lang niet altijd zichtbaar hoeveel werk er in zit. Ook nu weer.

Let op de prachtige nieuwe zwaarden op de achtergrond!
Let op de prachtige nieuwe zwaarden op de achtergrond!

De laatste week is er gewerkt aan de buitenzijde, de loodsen hebben besloten die dit seizoen ‘alleen’ te schuren en na het volgende vaarseizoen kaal te halen en helemaal opnieuw in de lak te zetten. Het lakwerk is nog goed genoeg. Bovendien hebben ze straks de tijd hard nodig om de binnenkant af te werken: die is namelijk nu wél helemaal kaal gehaald. Die laklagen, en dat zijn er nogal wat,  moeten dus helemaal opnieuw opgezet worden. Een flinke klus.

Een secuur klusje was het wegwerken van de kimkiel. Die hoort er namelijk niet te zitten maar was er net voor de zomer opgezet. Er bleek namelijk een rotte plek in één van de gangen te zitten op de plek waar de bun de gang raakt. Dat stuk hout moest dus zorgvuldig worden verwijderd en een nieuw stuk hout worden ingelijmd. Die lijm heeft deze zomer goed uit kunnen harden zodat nu het passtuk kon worden bijgeschaafd.

Kortom: er wordt hard gewerkt en de Loodsen liggen op schema zodat de 6 het volgende vaarseizoen weer te water kan.

En na
En na
Voor
Voor