De Dolfijnen zijn de speltak met de jongste leden met een leeftijd van 7 tot en met ca. 12 jaar.

Zomer activiteiten

In de zomer gaan de Dolfijnen onder deskundige leiding zeilen op de Mooie Nel. Spelenderwijs raken ze vertrouwd met het water en hun boot: de Lelievlet. Aan boord van één vlet is er ruimte voor 6 Dolfijnen en 2 instructeurs, dat betekent dat de groep uit maximaal 12 Dolfijnen bestaat. Omdat het zeilen altijd wat voorbereiding en reistijd vraagt duurt de opkomst in de zomer een half uur langer: het vaste tijdstip is op zaterdag van 9:45u-12:30u. Verzamelen vanaf 9:30u.

Zeilen op de Mooie Nel
Zeilen op de Mooie Nel

Winter activiteiten

In het winterseizoen is de opkomst van 10.00u tot 12.00u. Sport en spel is dan voor de Dolfijnen het belangrijkste vertier. Met elkaar leren ze hoe ze problemen op kunnen lossen. Dit doen zij in het Groenendaalse bos of in het clubhuis. We hebben een groot en gevarieerd aanbod van spellen. Even lekker uitrazen in het bos, leren kaartlezen met kompas, levend stratego en ieders favoriet: blikkie trap.

cropped-cropped-cropped-sam_24363.jpg
Blikkie trap in het Groenendaalse bos

En dan hebben we ook nog….

Naast de normale opkomsten organiseren we voor de Dolfijnen ook met regelmaat speciale activiteiten zoals bijvoorbeeld een uitstapje naar de brandweer of een museum. Daarnaast organiseren we ieder jaar een speciaal Dolfijnenweekend kamp. Natuurlijk doen ze ook gewoon mee met de boerenkoolmaaltijd en gaan ze mee op het jaarlijkse zomerkamp.

Veiligheid

Bij onze activiteiten staat de veiligheid voorop. Om lid te kunnen worden van de Dolfijnen moet je daarom minimaal één zwemdiploma hebben. Tijdens het zeilen is het dragen van een reddingvest verplicht, iedere Dolfijn krijgt daarom van ons een reddingvest in bruikleen. Als je zelf al een vest hebt mag je dat natuurlijk ook gebruiken.

Iedere dolfijn heeft een persoonlijk reddingsvest
Iedere dolfijn heeft een persoonlijk reddingsvest

Meer weten?

Heb je vragen over de Dolfijnen? Neem dan contact op met de leiding. Als we plek hebben dan kun je 3x vrijblijvend meedoen om te kijken of je het leuk vindt.