Reis door de tijd

  • Berichtcategorie:Dolfijnen

SAMSUNG DIGITAL CAMERAOp vrijdagavond verzamelden de dolfijnen zich bij het clubhuis voor het weekendkamp. Thema: reis door de tijd. Toepasselijk in het weekend waarin de klok omgaat. De leiding werd bestookt met vragen: want wat gaan we doen?

Na het inrichten van de slaapzaal was het inmiddels buiten lekker donker geworden. Met een halve maan precies goed voor het rode lantaarnspel. Twee teams trokken het bos in om hun rode lantaarn te verstoppen en daarna die van het andere team te vinden. Tegelijkertijd hadden een aantal loodsen zich in het bos verstopt om de zoekende teams eens even lekker te laten schrikken. We noemen geen namen maar de meiden waren niet de hardste gillers….

De zaterdagmorgen werd er gewerkt aan een eeuwigdurende kalender: als tijdreiziger moet je toch iets hebben om mee te navigeren. Na de lunch werd er ook gereisd: naar het zwembad. Daar werd geprobeerd hoeveel Dolfijnen er in één waterglijbaan passen. Ondertussen begon het in het clubhuis al aardig lekker te ruiken en moest de Daniëlle de pannenkoeken beschermen tegen insluipende zeeverkenners. Gelukkig voor de dolfijnen slaagde ze daar goed in. Heel veel pannenkoeken later zaten de buiken goed vol en waren er zo waar nog een paar over voor de volhouders onder de zeeverkenners. [lees verder na de break voor foto’s]

Terwijl de corvee ploeg een poging deed om alle stroop weer van de borden te boenen startte er spontaan een Twister toernooi. Dat eindigde zonder winnaar want het was tijd om de filmavond te starten. Een film waarin de bad guy probeerde alle tijd van de wereld te stelen zodat alles tot stilstand kwam. Die tijd doet ook iets raars met magen want er bleek ineens tussen de pannenkoeken nog ruimte voor popcorn en chips. Terwijl iedereen in bed lag werd er nog even voorgelezen, maar niet iedereen haalde het einde van de eerste pagina. Tijdreizen is blijkbaar erg vermoeiend.

Het is zo warm, de gieren vallen van het dak

De zondag werd begonnen met een tijdlijn spel. Bij verschillende posten in het Groenendaalse bos konden de dolfijnen plaatsjes van voorwerpen verzamelen, op de centrale post moesten ze die in de goede volgorde aan een tijdlijn hangen. Mocht u die dag in het bos zijn geweest en wolven en apen hebben gehoord, dan weet u nu waarom. En als je dan de vraag krijgt welke dieren met warm weer van het dak vallen? Dan blijken gieren eigenlijk hele grote mussen te zijn. We noemen verder geen namen.