Tick-Tock in Pirates Cove

  • Berichtcategorie:Dolfijnen

Niet iedereen weet dat de Geuzen ooit een vrijgeleide hadden in de vorm van een Kapersbrief van Willem van Oranje. De Dolfijnen hebben een weekend lang kennis gemaakt met die donkere maar ook spannende kant van het Geus zijn.

Op vrijdagavond werden ze bij het voor de gelegenheid tot Pirate Cove omgedoopte clubhuis ontvangen door een bijna onherkenbaar leidingteam. De Jolly Roger fier in top van de vlaggenmast. Na het inrichten van de kooi werd bij het kampvuur afscheid genomen van de ouders. Toen het echt donker was werd de hulp van de kapers in spé gevraagd om er voor te zorgen dat één van de andere gasten ook rustig kon slapen. Kapitein James Hook durfde niet te gaan slapen zolang Tick-Tock nog vrij rond liep. In het donkere bos werd de jacht ingezet, stil sluipend om ervoor te zorgen dat je de wekker die verraad waar Tick-Tock is hoort tikken. Gelukkig lukte dat en hebben we heerlijk kunnen slapen. <Lees verder voor de foto’s>

Een piraat moet natuurlijk ook een beetje herkenbaar zijn. De zaterdagmorgen werd dus besteed aan het maken van een piraten outfit. De middag werd besteed aan een zwemtest, het was al snel duidelijk dat de piraten van vandaag de dag heel wat beter kunnen zwemmen dan die uit lang vervlogen dagen. Bij terugkomst in Pirates Cove kwam er de heerlijke geur van pannenkoeken uit de kombuis. De verdere avond werd gevuld met het levensverhaal van Kapitein James Hook. Stiekem hadden een aantal van de piraten meer sympathie voor zijn tegenstanders Peter Pan en de Verloren Jongens.

Het weekend werd afgesloten met de grote Proeve van Bekwaamheid. Met niet meer dan een (schat)kaart werden de piraten op pad gestuurd om hun weg te vinden naar een aantal posten waar opdrachten moesten worden uitgevoerd. Zien ze scherp genoeg, zijn ze snel genoeg in het want van het schip, hoe ver gooien ze een enterhaak en hoe goed kunnen ze schieten met een kanon. Alle belangrijke vaardigheden werden getest. Uiteindelijk ging iedereen naar huis met een Kapersbrief én bijpassende piratennaam.

[FAG id=585]