Tweede plek bij Kaagcup voor Spaarnegeuzen

Met een stralende zon en een lekkere bries een lang weekend zeilen? Voor scoutingvereniging Spaarnegeuzen was de jaarlijkse Kaagcup een geslaagd evenement. Niet alleen vanwege dat fantastische zeilweer maar ook vanwege de resultaten. Onder leiding van bootsman Jasper Groenendijk wist Lelieschouw nr. 50 de tweede plaats te veroveren in de klasse Schouwen t/m 17 jaar. In het overall klassement van de Schouwen leverde dat de 8e plaats op.

13131243_774921049308935_7325482742282337947_oAl in de morgen van 5 mei vertrokken de Zeeverkenners en Loodsen van de Heemsteedse scoutinggroep richting Kager plassen. Voor hen geen bevrijdingspop dit jaar maar de sleep en de opbouw van het kampterrein. Met bijna 1300 mede waterscouts sloegen ze hun kamp op rond de Kaag. In totaal deden bijna 300 lelievletten en lelieschouwen mee aan de wedstrijden. De Kaagcup is daarmee één van de grootste, zo niet de grootste, zeilwedstrijd van het land. De wedstrijd werd over 3 series gevaren : 2 op vrijdag en een lange derde serie op de zaterdag.
Helaas konden de Zeeverkenners in Lelieschouw nr. 30, met bootsman Max Blankwater, het tempo van de collega’s niet helemaal bijbenen. Zij eindigden in het midden van het veld met respectievelijk een 6e plaats in de klasse tot en met 17 jaar en een 17e plaats overall.

De Loodsen, gewend aan hun eigen houten schouw moesten dit jaar van start in een Lelievlet in de Vrije klasse. De beide eerste series wisten ze voorin het veld te finishen maar in de derde serie deed een slechte start hen de das om. Ze zinnen nu al op revanche tijdens de volgende Kaagcup.