Bikkelen op de Veluwe

Loopkamp_2015_eten_koken_op_kampvuurOp vrijdag avond 20 maart werden Zeeverkenners en Loodsen van de Spaarnegeuzen uit Heemstede op de Veluwe gedropt voor hun jaarlijkse loopkamp. Normaal gesproken verplaatsen ze zich per boot maar deze keer was de eigen benenwagen het enige vervoermiddel.

En die benenwagen is behoorlijk getest. Met een volle rugzak werd in drie dagen een route van in totaal ca. 40 km afgelegd. Na de eerste kilometers werden vrijdagnacht de tenten opgezet in de omgeving van Loenen. Ondanks de vrieskou zat de sfeer er goed in rond het kampvuur.

De zaterdag werd begonnen met een stevig ontbijt: op een lege maag kun je immers niet lopen. Na een stevige wandeling over de prachtige Veluwe werd aan het eind van de dag weer kamp opgeslagen. Uiteraard met kampvuur, dit keer niet alleen voor warmte maar ook om op te koken. Moe maar met een volle maag rolden Verkenners en Loodsen uiteindelijk hun slaapzak in.
Na een korte nacht werd zondag het kamp weer opgebroken. De laatste kilometers naar het eindpunt ging, ondanks de vermoeidheid, het tempo weer omhoog: de stal werd geroken.
Voldaan kwamen de lopers aan het eind van de dag weer aan bij het clubhuis op de Glipperdreef. Volgende week gaan ze weer aan de slag met het onderhoud aan de boten zodat er medio april weer gezeild kan worden.

Sta je ook je mannetje (m/v) en bikkel of zeil je graag een keer mee? Mail dan naar info@spaarnegeuzen.nl