De Heemsteedse Lusthof

  • Berichtcategorie:Dolfijnen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Vol spanning kwamen de Dolfijnen op vrijdagavond 7 februari naar het clubhuis. Ze hadden een uitnodiging ontvangen van Asterix om een weekendje bij hem te komen logeren. Bij binnenkomst in het clubhuis kwamen ze in een andere wereld terecht.

Onder een stralende sterrenhemel stond een ketel toverdrank op een vuurtje te pruttelen. Na het inrichten van een slaapplek in de hut van Asterix mocht iedereen rond het vuur met de ketel gaan zitten. Maar waar was Asterix? Wat was er aan de hand?

Al snel werd duidelijk dat het dorp van Asterix belaagd werd door de Romeinen. Om de Galliërs te verslaan waren ze een Lusthof om het dorp heen aan het bouwen. Het gevolg was dat er nauwelijks nog everzwijnen waren om te eten. Een ramp!

Bevrijdt de slaven!

Asterix had een bericht achtergelaten voor de Dolfijnen, hij had hun hulp nodig. Die gemene Romeinen gebruikten slaven om de Lusthof te bouwen, dus als we die zouden bevrijden zou de bouw stoppen. Zou het de Dolfijnen lukken om de toverdrank die Panoramix had gemaakt het Romeinse kamp binnen te smokkelen? In het duister van de nacht trokken de Dolfijnen het bos in, een de ketel met toverdrank tussen hen in. In kleine porties smokkelden ze, de Romeinse patrouilles ontwijkend, de toverdrank het kamp in.

Gallisch wordt je er van

Na een korte maar rustige nacht bleek dat de Dolfijnen bij daglicht wel heel erg herkenbaar waren voor de Romeinen. Om niet al te erg op te vallen werd er dus snel Gallische en Romeinse kleding nagemaakt. Dat leverde soms bijzondere combinaties op.

In de middag vertrok de hele meute naar een Romeins badhuis inclusief glijbaan en stroomversnelling. De dag werd in stijl afgesloten: een van de ouders had een compleet Romeins diner voor ons gekookt! Met Gallische tafelmanieren, lekker kluiven, werd dat snel soldaat gemaakt. Na het vullen van de magen werd de avond gevuld met een film.

De Maaltijd van Obelix

De zondagmorgen werd er uitgeslapen. Gelukkig werden de Dolfijnen net op tijd wakker om te voorkomen dat ze gewekt zouden worden door de bard….. Het Asterix avontuur zat er al weer bijna op. Kortom: er moest een feestmaal komen! Dat leverde nog wel een kleine uitdaging op. Obelix is namelijk nogal kieskeurig als het om zijn eten gaat. Hij wil zijn groente graag in een bepaalde volgorde, maar welke is dat dan?

In het bos moesten de Dolfijnen op zoek naar de verschillende gekleurde groenten en uit al die groenten de vier goede groenten zien te ontdekken én ook in welke volgorde Obelix die wilde eten. Gelukkig bleken ze goede zoekers en puzzelaars en konden we dus op tijd aan het feestmaal beginnen. Helaas geen everzwijnen deze keer maar pannenkoeken.

[FAG id=697]