Dolfijnen slaan hun slag

Het podium in de junioren klasse
Het podium in de junioren klasse

Dit weekend deden onze Dolfijnen en Zeeverkenners mee met de Mooie Nelcup. De Dolfijnen zeilden mee in de junioren klasse, de Zeeverkenners in de Schouwen klasse.

De junioren klasse vaart alleen op de zaterdag twee wedstrijden. Helaas moest de start door gebrek aan wind behoorlijk worden uitgesteld. Gelukkig was er geen gebrek aan zon en water dus werd de tijd gedood met spelletjes en (pootje) baden. Om twee uur kon er dan eindelijk met de wedstrijd worden begonnen. Bij de start was al duidelijk dat we in de prijzen zouden vallen: er was dit jaar slecht een concurrent vlet nummer 39 van de Marco Polo. In de eerste ronde maakte de 86 een valse start maar dat werd snel gecorrigeerd door een extra rondje om de startboei. Ook met dat extra rondje was de bak van Sophie, Mitchell, Tom en Dirk Jan als eerste over de startlijn. Ze hadden bovendien flink meer hoogte dan de andere boten waardoor ze met een flinke voorsprong als eerste bij de bovenwindse boei aankwamen. Ook bij de tweede boei lag de 86 flink voor op de 1578. De 1578 met aan boord Haldor, Emma, Thijs en Stijn had op zijn beurt een nog veel grotere voorsprong op de concurrentie.

In de tweede wedstrijd gingen de 86 en de 1578 nek aan nek de boeien rond, de concurrentie weer flink ver achter zich latend. Na het ronden van de laatste boei lag de 1578 een bootlengte voor op de 86. In het kat en muisspel naar de finish toe was de bemanning van de 1578 even kwijt waar de finishlijn nu precies lag, de 86 wist hier van te profiteren:  met een voorsprong van nog geen halve bootlengte werd ook de tweede race gewonnen.

De Zeeverkenners zeilden zowel op zaterdag als op zondag. Ook voor hen was er niet al te veel tegenstand. Er verschenen in totaal maar 3 schouwen aan de start. Helaas wisten ze niet hetzelfde resultaat als de Dolfijnen te bereiken. De 50 eindigde als tweede en de 30 als derde. In de eerste race werd de 30 door het missen van een boei gediskwalificeerd en in het klassement op flinke achterstand gezet. Die achterstand wisten ze niet meer goed te maken.

[FAG id=450]