#ikscoutthuis

De teleurstelling was groot toen vanwege het coronavirus de normale opkomsten werden afgelast. Wat nu? We hebben ons niet uit het veld laten slaan en zijn direct gestart met online challenges in het jaarthema. Inmiddels hebben we onder het motto #ikscoutthuis al meerdere online-opkomsten achter de rug. Met veel plezier.

In hoog tempo hebben we een online programma opgezet. Van knopen via Crazy88 naar bootonderdelen. Dit weekend deden de Dolfijnen na wat zeiltheorie mee aan de landelijke bijentelling Nederland Zoemt. Dus niet alleen binnen achter het scherm maar ook lekker naar buiten. Zelfs voor de leiding was het tellen leerzaam, die wist ook nog niet dat er meer dan 280 soorten bijen in Nederland leven! Gelukkig hoefden de Dolfijnen die niet te kennen om toch te kunnen tellen.

Ondertussen oefenden een aantal Zeeverkenners andere vaardigheden: kun je met een tuinslang een mastworp om een auto maken? Nou, dat blijkt te kunnen. Instappen wordt dan wel wat lastig, maar we moeten nu toch thuis blijven. Ook werden alle schoenen op een rij gezet die nu niet nodig waren voor het helaas ook afgelaste loopkamp.

Een ding is zeker: als er straks weer gezeild kan worden dan zitten alle lijnen goed vast. Tot die tijd is het motto #ikscoutthuis.

Posted on 18 april 2020, in Dolfjinen, Zeeverkenners. Bookmark the permalink. Leave a Comment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.