Steek van wal

Na een extra week zenuwen en verwachting waren zaterdag 25 april ook de Dolfijnen aan de beurt om van wal te steken. Een week eerder hadden de Zeeverkenners al meegedaan met de regionale start van het vaarseizoen en de bijbehorende vlootschouw. Daarbij was er enige verwarring over wie nu precies de burgemeester was waardoor die op een typische Spaarnegeuzen groet (die we hier niet zullen herhalen) in plaats van een nette Scouting groet werd getrakteerd.

Dat smaakt naar meer

Voor de Dolfijnen was er een primeur: de oudste Dolfijnen gingen in een Lelieschouw zeilen in plaats van in de gebruikelijke Lelievlet. Dat betekende hard werken want behalve grootzeil, fok en roer moesten nu ook de twee zijzwaarden worden bediend. Dat leverde een paar natte handen op…..

In de Lelievlet ondergingen ondertussen de Dolfijnen die in het winterseizoen lid zijn geworden hun zeildoop. Hoe heet dat kleine zeil voorop en wat is een grootschoot? Overstag gaan, oploeven, afvallen en zelfs een gijp, ze hebben er allemaal even aan kunnen proeven. De conclusie toen ze na anderhalf uur weer aan wal stonden: Dit smaakt naar meer!