Zweinsteins kennismakingsweekend

  • Berichtcategorie:Dolfijnen

2016-02-21 08.25.58Misschien heeft u ze wel gezien dit weekeinde: onze Dolfijnen in tovenaarstenue. Vrijdagavond werden ze door leraren van Zweinstein ontvangen bij het hek aan de Glipperdreef 223. Het hek op een kier, daarachter veel rook en knipperende lampen en nog meer tovenaars met fakkels. Hagrid begeleidde de Dolfijnen naar de viavia waarmee ze afreisden naar de Wegisweg.

De Dolfijnen hadden allemaal, net als de echte Harry Potter, een persoonlijke uitnodiging van professor Anderling ontvangen voor een kennismakingsweekend van Zweinstein. Voor de gelegenheid was het clubhuis omgetoverd tot herberg De Lekke Ketel. Nadat iedereen een plekje had gevonden in de slaapzaal kwam Hagrid boos naar binnen. Wie had er zijn drakenei gepakt? Uiteindelijk bleek dat hij het waarschijnlijk zelf was verloren op zijn tocht door het donkere bos. Gelukkig wilden de Dolfijnen hem wel helpen met zijn zoektocht. Alleen bleken ze tijdens de toch door het toch wel erg donkere, donkere bos niet helemaal alleen te zijn. Een zwarte schim kwam steeds dichterbij: een dementor! Wonder boven wonder wisten de nog onervaren tovenaarsleerlingen zich te redden. Na een flinke speurtocht werd tussen de struiken een zacht knipperend groen/rood licht zichtbaar dat afkomstig bleek te zijn uit een prachtig goudkleurig drakenei.

Na de ervaring van de voorgaande avond was duidelijk wat er moest gebeuren. Na wat instructie van Olivander werd een eigen toverstaf gemaakt. Een staf met een kern van echte Phoenix veren en passend bij de stijl van de tovenaar. Daarna werd in het zwembad alle spanning er uit gezwommen. De Lekke Ketel was intussen overgenomen door de Loodsen die heerlijke pannenkoeken bakten terwijl de Dolfijnen een eigen tovenaarsmantel maakten. De avond werd afgesloten met een Harry Potter film.

Terwijl een deel als een blok in slaap viel begon de nacht voor de rest wat onrustig: vanachter het plafond klonk de stem van jammerende Jenny. Of was het nou toch de leiding? We zullen het wel nooit zeker weten. Op de zondagmorgen werd de kennis over Harry Potter en Zweinstein getest tijdens het Goudgrijp tovenaars Mens erger je niet waarbij de Dolfijnen zelf de pionnen waren. Uit de antwoorden bleek dat ze allemaal goed hadden opgelet, het eerste Zweinstein kennismakingsweekend was dus een groot succes.