Op bezoek bij Asterix

Een goed feestmaal maak je zelf

Helaas, het zit er alweer een tijdje op. Zomerkamp 2019 is voorbij. Een week lang hebben we met (bijna) de hele groep de Vinkeveense plassen bezocht. Het is en blijft onze droomplek voor zomerkamp. Voor dit jaar omgedoopt in Mora Vinkevenus. Kort voor zomerkamp ontvingen we namelijk een noodkreet vanuit Gallië. Asterix en zijn vrienden vroegen om onze hulp.

Bij aankomst bleek dat door het beleg van het leger van Julius Caesar alle everzwijnen hun heil elders hadden gezocht. De eerste opgave was om voldoende everzwijnen te verzamelen voor het eten. Je kunt je gasten nu eenmaal niet ontvangen zonder feestmaal. De scherpe blik van de jonge Dolfijnen zorgde ervoor dat zij met voldoende voorraad voor de hele week terug van de jacht kwamen.

De Zeeverkenners werden door het stamhoofd op een 2-daagse verkenningstocht gestuurd. Een hike die ze met veel succes wisten te voltooien en die weer mooie verhalen opleverde. Na de expeditie was het voor de Spaarnegeuzen tijd om zich te bekwamen in belangrijke vaardigheden voor inwoners van het typisch Gallische dorp. Na een korte training werd er onderling gestreden in de disciplines vis werpen, menhir slingeren, water halen (met handicap) voor de toverdrank en zwaard balanceren. Na een felle strijd werd de bak van Maarten, Gijs en Lucas door de dorpsraad tot winnaar uitgeroepen. De Galliërs maakten daarbij kennis met een typische Spaarnegeuzen traditie. De strijd werd namelijk afgesloten met een vorm van waterballet ook wel plompen genoemd. Een zeer select gezelschap onderging daarbij een speciale behandeling inclusief modderbad.

Overrompeld door zoveel nieuwe krijgers kozen de Romeinse legionairs het hazenpad en konden de we na een week vol plezier weer terug keren naar het mooie Heemstede voor de rest van de zomervakantie.

De komende weken gaat de leiding de foto’s verzamelen en uitzoeken. We verwachten die bij de start van het nieuwe seizoen met jullie te kunnen delen. Wat dat nieuwe seizoen betreft: wat zou het thema worden???