Windkracht 4, met vlagen 7….


Zaterdagmorgen, 22 september. De Dolfijnenleiding wordt wakker kijkt uit het raam en ziet de boomtoppen flik doorbuigen vanwege de wind. Dat ziet er pittig uit. Eerst maar eens douchen en dan de windverwachting bekijken. Er blijkt een stevige windkracht 4, bijna 5 te staan met vlagen tot windkracht 7. Dat is best veel wind voor de kids….. Zo maar eens overleggen wat we gaan doen, zeilen of het alternatieve programma dat we op de vrijdagavond hebben bedacht.

Even na half tien verzamelen de Dolfijnen met (groot)ouders zich bij het clubhuis, grote vraag: gaan we zeilen? De mening van de kinderen is verdeeld, maar zij gaan er ook niet over. De leiding bekijkt de actuele wind op de Mooie Nel nog eens, nog steeds 4/5 met vlagen tot 7. Dat wordt dus geen zeilen vandaag met de Dolfijnen. Het alternatieve programma dus. We gaan leren schuren. Maar eerste even uitgebreid uitwaaien en rennen in het Groenendaalse bos met schildbal, trefbal en blikkie trap. Daarna mogen de kids zich nuttig maken terwijl ze leren wat belangrijk is met het schuren van hout: met de nerf mee. Al snel is de onderkant van een aantal kamptafels klaar voor een nieuwe laklaag. Goed gewerkt!

En de zeeverkenners ’s middags? Met een paar jaar zeilervaring lieten die zich niet weerhouden door de wind. Integendeel, die gingen als een speer.

[FAG id=683]